Tijdens een enkele coachsessie kan je je al snel bewust worden van bijvoorbeeld eigen gedragspatronen, relaties met anderen of van veranderingen die je in gang zou willen zetten. Het veranderen van iets wat je al lange tijd gewend bent kost vaak tijd. Om jezelf deze tijd te geven én om ook dit samen met een coach aan te pakken, is een traject van meer sessies zinvol.

Voor een traject bepaal je samen met de coach waar je behoefte aan hebt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een serie van drie sessies, met daarin de volgende stappen:

Stap 1: Bewustwording. Je vindt antwoorden op vragen als: Wat vraagt mijn aandacht? Wat wil ik graag (niet) meer of anders? Welke patronen herken ik bij mijzelf en ervaar ik daardoor belemmeringen?

Stap 2. Oplossing onderzoeken. Je weet wat je anders wilt. Nu ga je aan de slag met vragen als: Waar heb ik invloed op? Wat ga ik daadwerkelijk anders doen? Tijdens de coaching kan je experimenteren met ander gedrag.

Stap 3. Verankering. Je weet wat je wil veranderen en welke invloed je daar zelf op hebt. Hoe pas je dit toe in je dagelijks leven? En zorg je ervoor dat je dit kan blijven doen? Samen met de coach onderzoek je wat voor jou in de praktijk goed werkt.

Neem gerust contact op voor meer informatie of overleg met de coach. Een traject is maatwerk, waarvan bovenstaande een voorbeeld is.